Galerii de Arta si Magazine Materiale de Pictura Buzau

Galerii de Arta si Magazine Materiale de Pictura Buzau

Buzau, un oras plin de istorie si cultura, gazduieste o serie de galerii de arta fascinante, care reflecta bogatia si diversitatea talentului artistic local. Aceste galerii nu numai ca ofera o privire asupra traditiilor si mostenirii culturale ale zonei, ci si sustin si promoveaza artistii contemporani si tendintele culturale emergente. Am inclus si cateva magazine cu materiale de pictura special pentru a veni in ajutorul artistilor buzoieni.

Galerii de arta si muzee din orasul Buzau:

1. Muzeu Centrul Muzeal „I.C. Bratianu”

 • Adresa: Bulevardul Nicolae Balcescu 40, Buzau
 • Program: L-V, 10:00-18:00, D inchis


Centrul Muzeal „I.C. Bratianu” din Buzau este unul dintre cele mai importante muzee din Romania, gazduit intr-un impunator palat boieresc, cu o istorie bogata si incarcata de evenimente ce au marcat evolutia tarii. Muzeul ofera vizitatorilor o experienta fascinanta, aducand la viata trecutul Romaniei si contributia familiei Bratianu la dezvoltarea tarii. Muzeul gazduieste o colectie variata de exponate, cuprinzand artefacte, documente, fotografii, obiecte personale ale familiei Bratianu si ale altor personalitati istorice. Prin intermediul acestor exponate, vizitatorii pot descoperi evolutia istorica si culturala a Romaniei, precum si contributia familiei Bratianu la modernizarea tarii.


2. Galeria de Arta Moderna "ArtEra"

 • Adresa: Bulevardul Nicolae Balcescu 37, Buzau 120187
 • Program: L-V, 10:00-18:00, D inchis
 • Telefon: 0238 710 383


Galeria "ArtEra" este un spatiu dedicat expresiei artistice contemporane. Aici, artistii din Buzau si din intreaga tara isi pot expune lucrarile, indiferent de mediu si tehnica. Expozitiile periodice aduc in prim-plan lucrari inovatoare, utilizand tehnologii moderne si concepte artistice progresiste. Galeria "ArtEra" serveste drept hub cultural pentru artistii emergenti si tineri talentati care isi doresc sa-si expuna creatiile intr-un mediu dinamic si inspirant.


3. Muzeul Judetean Buzau

 • Adresa: Aleea Castanilor 1, Buzau 120248
 • Program: L-V, 10:00-18:00, D inchis
 • Telefon: 0238 710 561


Desi nu este exclusiv o galerie de arta, Muzeul Judetean Buzau merita mentionat datorita sectiunii sale impresionante de arta. Muzeul gazduieste o colectie variata de arta, cu lucrari ce acopera diferite perioade istorice. Aici puteti admira tablouri de scoli de pictura celebre, precum Scoala de la Barbizon, si creatii ale unor artisti romani de seama.


4. Galeria "Arta"

 • Adresa: Bulevardul Nicolae Balcescu, Nr. 37, Buzau, Romania
 • Program: L-V, 10:00-18:00, D inchis
 • Telefon: +40 238 435 415


"Galeria Arta" este una dintre cele mai vechi galerii din Buzau si a fost infiintata cu scopul de a promova arta contemporana si de a facilita dialogul intre artisti si public. Aceasta galerie ofera expozitii rotative, vernisaje si evenimente culturale, incurajand participarea comunitatii in viata artistica.


5. Muzeul Casa Vergu-Manaila

 • Adresa: Strada Razboieni 8, Buzau
 • Program: L-V, 10:00-18:00, D inchis
 • Telefon: 0238 435 604


Muzeul Casa Vergu-Manaila are o istorie deosebita care se leaga de familia Vergu-Manaila, o familie nobila romaneasca cu o influenta considerabila in istoria Romaniei. Cladirea, construita in stilul neoclasic, a fost initial o resedinta de familie. Ea a fost construita in secolul al XIX-lea si a fost locuinta familiei Vergu-Manaila timp de mai multe generatii. Muzeul cuprinde o gama variata de artefacte, obiecte de arta, documente si fotografii care ilustreaza viata si activitatile familiei Vergu-Manaila, precum si momente importante din istoria Romaniei.


Galeriile de arta din Buzau reprezinta o parte importanta a vietii culturale si artistice a orasului. Aceste spatii valoroase nu numai ca promoveaza arta locala si contemporana, ci si incurajeaza dialogul cultural si creativitatea. Prin intermediul operelor de arta expuse in aceste galerii, vizitatorii pot explora si intelege mai bine traditiile, diversitatea si evolutia comunitatii din Buzau. Astfel, galeriile de arta devin importante puncte de intalnire intre artisti, vizitatori si culturi diferite, contribuind la dezvoltarea si diversificarea scenei artistice locale.

Pentru pictorii buzoieni avem si o lista de magazine cu materiale de pictura cu panze intinse, culori in ulei si acrilice, sevalete, pensoane:

1. Atelier Arcada Studio

 • Adresă: Strada Griviței 4, Buzău


Dupa cum observat, conform Google maps nu exista foarte multe magazine cu vanzare de materiale de pictura in Buzau, dar speram ca aceasta mica lista sa va ajute sa achizitionati materiallele de pictura necesare procesului artistic.

Publicat la data de 08/03/2023 412
Invite your Friends to Read this Article: