Galerii de Arta si Magazine Materiale de Pictura Barlad

Galerii de Arta si Magazine Materiale de Pictura Barlad

Orasul Barlad este un municipiu situat in regiunea Moldovei din Romania. Se afla in partea de est a Romaniei, in judetul Vaslui. Este situat in apropierea raului Barlad, care traverseaza orasul, si se afla la aproximativ 60 de kilometri sud de municipiul Iasi, cel mai mare oras din regiune.Are o bogata istorie culturala si este cunoscut pentru mai multe aspecte culturale si istorice. Iata cateva dintre elementele culturale importante asociate orasului Barlad. Acestea sunt doar cateva dintre aspectele culturale notabile ale orasului Barlad. Daca aveti intrebari specifice sau doriti mai multe informatii despre un anumit aspect cultural al orasului, va rog sa specificati si voi fi bucuros sa ofer informatii suplimentare. Are o infrastructura educationala dezvoltata, cu numeroase scoli, licee si institutii de invatamant superior. De asemenea, este sediul unor institutii de invatamant superior precum Universitatea "Vasile Alecsandri" din Barlad. Economia orasului Barlad este diversificata, cu sectoare precum industria usoara, comertul si agricultura avand o prezenta semnificativa. Orasul gazduieste si diverse intreprinderi si fabrici care produc produse textile, alimente si alte bunuri. Orasul Barlad are o istorie bogata, cu origini care dateaza din perioada medievala. A fost atestat documentar pentru prima data in secolul al XV-lea si a jucat un rol important in istoria Moldovei. Datorita conexiunii sale cu poetul si dramaturgul Vasile Alecsandri, Barladul este cunoscut ca "Orasul lui Alecsandri."

Barladul ofera o serie de atractii turistice, inclusiv monumente istorice, muzee, biserici vechi si spatii verzi. De asemenea, orasul este cunoscut pentru frumusetea sa naturala si se afla in apropierea unor zone rurale pitoresti.  

  1. Teatrul Vasile Alecsandri: Acest teatru este un simbol cultural important al orasului Barlad. A fost fondat in 1949 si poarta numele celebrului poet si dramaturg Vasile Alecsandri, care s-a nascut in acest oras.

  2. Muzeul Vasile Parvan: Acest muzeu gazduieste colectii de arheologie, etnografie, arta si istorie, oferind vizitatorilor o perspectiva bogata asupra istoriei si culturii regiunii Moldovei.

  3. Monumente istorice: Barladul are mai multe cladiri si monumente istorice, inclusiv Biserica "Sf. Neculai", care dateaza din secolul al XVII-lea, si Casa memoriala Vasile Alecsandri, unde poetul a locuit pentru o perioada.

  4. Festivaluri si evenimente culturale: Orasul gazduieste o varietate de festivaluri si evenimente culturale de-a lungul anului, inclusiv spectacole de teatru, concerte, expozitii de arta si evenimente literare.

  5. Arta populara: Barladul este cunoscut pentru traditiile sale de arta populara, inclusiv ceramica traditionala si broderii.

Galerii De Arta din Barlad

Galeriile de artă N.N. TONITZA
Adresă: Strada Ion Luca Caragiale, Bârlad

Muzeul "Vasile Pârvan" Bârlad
Adresa: Strada Vasile Pârvan 1, Bârlad 731070
Telefon: 0235421691
Program: L-V, 10:00-18:00, D inchis

Casa Sturdza - Muzeul Colectiilor
Strada Victor Ion Popa, Bârlad
Telefon: 0235421691
Program: L-V, 10:00-18:00, D inchis

Magazine materiale pictura din Barlad

Magazin Tablouri
Adresa: Strada Hotin 9, Barlad
Tel: 0768 345 186
Program: L-V, 10:00-18:00, D inchis

Betty Luna Paints
Adresa: Bulevardul Primăverii, Barlad
Tel: 0768 345 186
Program: L-V, 10:00-18:00, D inchis

Sign&Print Design
Adresa: Strada Vasile Lupu 13
Tel: 0785 265 268
Program: L-V, 10:00-18:00, D inchis

Acestea sunt doar cateva dintre aspectele culturale notabile ale orasului Barlad. Daca aveti intrebari specifice sau doriti mai multe informatii despre un anumit aspect cultural al orasului, va rog sa specificati si voi fi bucuros sa ofer informatii suplimentare. Orasul are o viata culturala activa, cu teatre, muzee si evenimente culturale regulate. Teatrul Vasile Alecsandri este un punct focal in ceea ce priveste spectacolele de teatru si evenimentele culturale.

Publicat la data de 10/10/2023 91
Invite your Friends to Read this Article: