Galerii de Arta si Magazine Materiale de Pictura Baia Mare

Galerii de Arta si Magazine Materiale de Pictura Baia Mare

Baia Mare este un municipiu situat in nord-vestul Romaniei, in judetul Maramures. Maramuresul este cunoscut pentru diversitatea sa etnica, iar Baia Mare are o comunitate multiculturala, inclusiv romani, maghiari, ucraineni si alte grupuri etnice. Acesta este unul dintre cele mai mari orase din regiune si are o istorie si o cultura bogata. Orasul are o bogata traditie culturala si istorica. Orasul Baia Mare are o scena culturala activa, cu teatre, galerii de arta si evenimente culturale regulate. Muzeul de Arta Baia Mare expune opere de arta semnificative ale artistilor locali si nationali.  Baia Mare are o istorie veche, fiind atestat documentar pentru prima data in secolul al XIII-lea. Orasul a jucat un rol important in istoria regiunii Maramures si a fost un centru economic si cultural. Orasul gazduieste diverse evenimente si festivaluri pe tot parcursul anului, inclusiv festivaluri de muzica, targuri traditionale si sarbatori locale. Economia orasului Baia Mare este diversificata, cuprinzand sectoare precum industria miniera, industria metalurgica, prelucrarea lemnului, industria textila si comertul. Regiunea este cunoscuta pentru resursele sale minerale si pentru industria de prelucrare a metalelor. Iata cateva aspecte culturale notabile legate de Baia Mare:

  1. Muzeul de Mineralogie "Victor Gorduza": Acest muzeu gazduieste o colectie impresionanta de minerale si cristale, precum si alte exponate legate de geologie. Maramuresul este cunoscut pentru resursele sale minerale, iar acest muzeu este un loc potrivit pentru a explora aceasta parte a culturii locale.

  2. Muzeul de Arta Baia Mare: Acest muzeu este dedicat artei si cultura vizuala. Gazduieste o colectie variata de picturi, sculpturi si alte opere de arta realizate de artisti locali si nationali.

  3. Biserici de lemn: Maramuresul este renumit pentru bisericile sale de lemn frumos decorate. In Baia Mare si in regiunea sa se pot gasi numeroase biserici de lemn vechi, incluzand Biserica de lemn din Surdesti, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

  4. Evenimente culturale: Baia Mare gazduieste diverse evenimente culturale pe tot parcursul anului, inclusiv festivaluri de muzica, spectacole de teatru si expozitii de arta. De asemenea, sarbatorile traditionale maramuresene, cum ar fi "Sarbatoarea Iernii," ofera ocazii de a experimenta cultura locala autentica.

  5. Arta populara: Arta populara traditionala maramureseana este foarte apreciata. Arta tesutului, sculptura in lemn, broderia si alte forme de arta traditionala sunt adesea prezente in cultura si viata de zi cu zi a locuitorilor din Baia Mare.

  6. Centrul Cultural German: Datorita comunitatii de germani din Maramures, Baia Mare are un Centru Cultural German care promoveaza cultura germana prin expozitii, evenimente si cursuri de limba germana.

Galerii De Arta din Baia Mare

Galeria de Artă a UAP Baia Mare
Adresă: Bulevardul Regele Mihai I 6, Baia Mare 430281
Telefon: 0728 849 837
Program: L-V, 10:00-18:00, D inchis

Galeria de Arta EleoNora
Adresă: Bulevardul Independenței nr. 10/15, Baia Mare 430123
Telefon: 0742821892
Program: L-V, 10:00-18:00, D inchis

Thurman Oliver galéria
Adresă: Piața Libertății 17, Baia Mare
Program: L-V, 14:00-18:00, D inchis

FONDUL PLASTIC, GALERII DE ARTĂ
Adresă: Bd. Bucuresti, 6, Baia Mare, Maramures, Baia Mare
Tel: 0262212025
Program: L-V, 14:00-18:00, D inchis

Colonia Pictorilor
Adresă: Strada Victoriei 21, Baia Mare 430142
Tel: 0362803225
Program: L-V, 14:00-18:00, D inchis

Magazine cu Materiale de Pictura Baia Mare


Flying Impex
Adresă: Strada Victoriei 54, Baia Mare 430142
Tel: 0746105654
Program: L-V, 14:00-16:30, D inchis

Alotti Shop
Adresă: intrare din, Bulevardul Independenței, Strada Victoriei 10, Baia Mare 430123
Tel: 0740085489
Program: L-V, 14:00-16:30, D inchis

Muzeul de Mineralogie "Victor Gorduza": Acest muzeu gazduieste o impresionanta colectie de minerale si cristale, oferind vizitatorilor o perspectiva asupra bogatiei minerale a regiunii Maramures. Orasul Baia Mare si zona sa inconjuratoare ofera numeroase atractii turistice, inclusiv biserici de lemn traditionale, muzee, parcuri si zone naturale frumoase. Bisericile de lemn din Maramures, incluzand Biserica de lemn din Surdesti si Biserica de lemn din Barsana, sunt incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO. Acestea sunt doar cateva aspecte culturale notabile ale orasului Baia Mare si regiunii Maramures. Orasul si zona inconjuratoare au o identitate culturala distincta si o bogata mostenire culturala care merita explorata.

Publicat la data de 10/10/2023 132
Invite your Friends to Read this Article: